Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

В Україні компенсують вартість дитячих гуртків. Як отримати гроші

Дата: 21.03.2019 10:24
Кількість переглядів: 261

Від початку 2019 року в Україні запрацювала програма компенсації вартості розвивальних дитячих гуртків. "З 1 січня 2019 року ті батьки, які займаються розвитком дитини, мають право на податкові пільги на гуртки, дитячі садки та інші програми навчання", - написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Своєю чергою, міністр юстиції Павло Петренко уточнив, що кожен з батьків, хто витратився на навчання дитини, будь-то одноденний семінар, спортивна секція чи навіть коледж – має право на компенсацію від держави.

За його словами, уряд компенсує 18%. Петренко розповів, які документи потрібні, щоб отримати податкову знижку: "Вам необхідно щомісячно збирати квитанції по оплаті послуг того персоналу, який вчить дитину в гуртку. Друге, у свого роботодавця станом на кінець року взяти довідку про ваші всі доходи, які ви маєте за місцем роботи. Третє, подати в державну фіскальну службу по місцю своєї реєстрації податкову декларацію".

Податкова порахує 18% від ваших витрат, як вже частково сплачений у наступному році сплачений податок на дохід фізичних осіб. Тобто, у батьків із зарплати відповідну суму в казну вже не стягуватимуть.

Джерело за посиланням 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь