Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У Чернівцях хочуть заборонити поліетиленові пакети

Дата: 02.10.2019 14:44
Кількість переглядів: 259

У Чернівцях магазинам та іншим суб’єктам господарювання у сфері торгівлі та послуг хочуть обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів. Відповідний проект рішення 30 вересня зареєстрував депутат міськради від фракції "Батьківщина" Тарас Бабух. Згідно з проектом документу, в місті планують обмежити використання біологічних полімерних чи паперових пакетів, а також багаторазових торбин.

Водночас департаменту розвитку міської ради пропонується здійснити ряд заходів рекомендаційного характеру щодо стимулювання переходу до використання екологічних матеріалів у комерційній діяльності суб’єктів господарювання, зокрема:

- створити альтернативу безкоштовним одноразовим поліетиленовим пакетам для складання та зберігання продуктів харчування на паперові пакунки, біорозкладні пакети тощо;

- замінити використання одноразових поліетиленових рукавичок на застосування кулінарних щипців у точках роздрібної торгівлі;

- регулярно проводити просвітницьку роботу щодо шкідливого впливу та забруднення навколишнього середовища від поліетилену та пластику серед підприємців міста, а також започаткувати проведення просвітницького заходу "День без поліетилену в місті Чернівці".

Разом з тим, управлінню освіти міськради пропонується організувати інформаційно-просвітницьку роботу у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах щодо негативного впливу на довкілля від використання одноразових поліетиленових пакувальних матеріалів та переваг використання багаторазової тари.

Окрім того, проект документ передбачає, що відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради пропонується налагодити роботу з місцевими засобами масової інформації щодо висвітлення матеріалів про шкідливість пластикової тари та упаковки для довкілля і доцільність обмеження її використання у побуті, методи вилучення зі сміттєвої маси та утилізації одноразової поліетиленової тари, переваги використання багаторазових пакувальних матеріалів.

Також у проекті рішення присутній пункт про направлення звернення Чернівецької міськради до Верховної Ради України щодо заборони використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів на законодавчому рівні.Проект рішення передбачає, що фінансування заходів щодо організації та проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань обмеження використання пластикових пакетів має здійснюватися за рахунок коштів міського Фонду охорони навколишнього природного середовища.

Джерело за посиланням

Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG#Агенція_розвитку_громад_Буковини#Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь