Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ! ЗАСТОСОВУЙТЕ НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ ТА ЄСВ

Дата: 04.10.2019 11:12
Кількість переглядів: 351

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

просить розмістити інформаційні матеріали

 

 

 

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ! ЗАСТОСОВУЙТЕ НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ ТА ЄСВ

Головне управління ДПС у Чернівецькій області нагадує про заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку – не більше 14 цифрових символів.

Таким чином, починаючи від сьогодні, 1 жовтня 2019 року, змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN. Також звертаємо увагу платників що відповідно змінюються і рахунки для зарахування Єдиного соціального внеску.

Із переліком оновлених рахунків можна ознайомитися на офіційному порталі Територіальні органів ДПС у Чернівецькій області у розділі Бюджетні рахунки.  

 

Податкова служба закликає буковинців терміново погасити борги зі сплати майнових податків та ЄСВ

Днями у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася нарада. На порядку денному питання про стан виконання індикативних показників збору податків до бюджетів усіх рівнів та про заходи щодо погашення податкового боргу.

Під час наради підсумували діяльність відомства , проаналізували ефективність декларування та сплати ПДВ, податку на прибуток . Учасники наради зробили акцент не лише на факторах, з яких складається позитивна динаміка надходжень до бюджетів усіх рівнів. Основним було обговорення питань, пов‘язаних із пошуком та реалізацією резервів щодо розширення бази оподаткування. Також розглянули проблемні питання відпрацювання податкових ризиків при сплаті ПДВ.

Окрема увага була зосереджена на питаннях ліквідації заборгованості зі сплати майнових податків, земельного та податку на нерухомість,  як основи  збільшення податкового ресурсу місцевих громад. Податківці під час наради отримали завдання провести звірку на предмет вручення податкових повідомлень на сплату податку на землю та нерухомість , налагодити обмін інформацією щодо боржників з органами місцевого самоврядування та розпочати більш дієві заходи для забезпечення надходжень цих податків, оскільки кінцевий термін сплати уже пройшов 29 серпня 2019 року. 

Під час наради йшлося про необхідність застосування більш активних заходів впливу на боржників зі сплати єдиного соціального внеску. Також вирішено продовжити інформаційну, роз’яснювальна роботу та передачу матеріалів до Державної виконавчої служби на примусове стягнення.

Довідка

До боржників зі сплати ЄСВ застосовується примусове стягнення https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/392081.html

Брошура «Податок на нерухоме майно»:

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/135626.html

 

З 01.10.2019 за порушення встановлених граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в ЄРАН застосовуються штрафи

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області акцентують увагу платників, що граничні терміни реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних (далі – АН/РК) в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) встановлені ст. 231 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Відповідальність за порушення порядку реєстрації АН/РК в ЄРАН, встановлених ст. 231 ПКУ, визначена ст. 120 прим. 2 ПКУ. З 01 липня набули чинності внесені Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон № 2628), зміни до ст. 120 прим. 2 ПКУ.

Крім того, Законом № 2628 викладено у новій редакції ст.ст. 231 «Акцизна накладна» і 232 «Електронне адміністрування реалізації пального та спирту етилового» ПКУ та оновлено порядок і терміни реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до них в ЄРАН (п. 231.6 ст. 231 ПКУ). Пунктом 25 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, відповідно до змін, внесених Законом № 2628 передбачено, що норми пп. 120 прим. 2.1 – 120 прим. 2.3 ст. 120 прим. 2 ПКУ, якими запроваджені нові штрафні санкції, застосовуються з 01 жовтня 2019 року.

Нормами п. 25 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, враховуючи зміни щодо підходів складання та реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування, встановлені ст.ст. 231 та 232 ПКУ, у т.ч. граничних термінів їх реєстрації в ЄРАН, норми пп. 120 прим. 2.1 – 120 прим. 2.3 ст. 120 прим. 2 ПКУ, які набрали чинності 01.07.2019, стосовно застосування штрафних санкцій за порушення термінів та порядку реєстрації АН/РК, другого примірника акцизної накладної/другого примірника розрахунку коригування, вперше починають застосовуватись з 01 жовтня 2019 року, тобто такі штрафні санкції можуть бути застосовані до акцизних накладних, розрахунків коригування до них, дата реєстрації яких в ЄРАН починається з 01 жовтня 2019 року.

Таким чином, до 01 жовтня 2019 року відповідальність за порушення граничних термінів реєстрації АН/РК в ЄРАН, встановлених ст. 231 ПКУ, застосовується у розмірах та порядку, передбаченими редакцією ст. 120 прим. 2 ПКУ без врахування змін, внесених Законом № 2628, тобто до АН/РК складених на операції з реалізації пального, здійснені до 01.07.2019, а саме: порушення платниками акцизного податку граничних термінів реєстрації АН/РК в ЄРАН, встановлених ст. 231 ПКУ, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі:

2 відс. від суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких АН/РК, – у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів;

10 відс. суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких АН/РК, – у разі порушення терміну реєстрації від 16 до 30 календарних днів;

20 відс. суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких АН/РК, – у разі порушення терміну реєстрації від 31 до 60 календарних днів;

30 відс. суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких АН/РК, – у разі порушення терміну реєстрації від 61 до 90 календарних днів;

40 відс. суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких АН/РК, – у разі порушення терміну реєстрації на 91 і більше календарних днів.

Відсутність з вини платника акцизного податку реєстрації АН/РК в ЄРАН протягом більш як 120 календарних днів після дати, на яку платник податку зобов’язаний скласти АН/РК – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відс. суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, на які платник податку зобов’язаний скласти таку АН/РК.

Сума акцизного податку для цілей пп. 120 прим. 2.1 і 120 прим. 2.2 ст. 120 прим. 2 ПКУ визначається за ставкою, що встановлена на дату реалізації пального, та курсом Національного банку України, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація пального.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь