Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

Дата: 10.10.2019 10:50
Кількість переглядів: 233

Підприємців більше не будуть штрафувати за дрібні порушення трудового законодавства при першій перевірці, - про це розповів Голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега. Кількість підстав для накладення штрафу збільшилася. Такі нововведення містяться в постанові Кабміну №823 від 21 серпня 2019 року, яким регулюється процедура проведення інспекцій Держпраці. Документ опублікували і вже у вересні почалися перевірки.

Так, в попередній редакції для накладення штрафу було тільки 3 підстави:

- акт про невиконання умов припису;

- використання роботи неоформлених працівників;

- неможливість проведення інспекційного відвідування або невиїзної відвідування.

Тепер цей перелік розширений - новою підставою для накладення штрафу є акт перевірки (документальної, планової, позапланової або фактичної), складений за результатами контрольного заходу ДПС, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства про працю.

Проте, якщо порушення можна буде швидко усунути, то бізнес відбудеться лише приписом від інспектора з праці. Виняток становитимуть випадки, коли працівники не оформлені на підприємстві - в цьому випадку їх будуть відразу штрафувати.

Чи виписувати менше штрафних санкцій, коментує Роман Чернега:

«Наприклад, є перевірки по трудовим книжкам, які вже зараз Уряд планує перевести в електронний вигляд. Це ж стосується дрібних порушень з виплати заробітних плат, надання відпусток. Якщо протягом, наприклад, 10 днів роботодавець усуне таке дрібне порушення, то штрафу не буде. Раніше штрафували на кілька тисяч гривень. В першу чергу, такі послаблення спрямовані на те, щоб позбавити малий і середній бізнес від зайвих фінансових витрат», - каже Чернега.

Джерело за посиланням

Фото без опису

Інформація підготовлена в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG#Агенція_розвитку_громад_Буковини#Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь