Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Місячник санітарного благоустрою та озеленення шкільної території Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 05.11.2018 15:32
Кількість переглядів: 520

Оберігати природу можна тільки тоді, коли любиш її. А щоб любити, треба вивчати, спостерігати, аналізувати. Цьому треба присвятити все життя, не жаліючи ні часу, ні сил. Винагородою буде справжнє духовне збагачення, неповторна насолода від споглядання земних красот.

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,на виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України від 31.03. 2010 № 777-р та Чернівецької облдержадміністрації від 04.04.2018 № 320-р «Про проведення санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Чернівецької області у 2018 році», відповідно до листа Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.03.2018 №7/11-3210ББ, листа Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та з метою організації робіт з благоустрою та озеленення  території Чернівецької області з 01 жовтня по 01 листопада у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. проводився місячник санітарної очистки та благоустрою, здійснення заходів  із забезпечення чистоти і порядку в селі, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан територій села,кладовищ, вулиць, доріг, зупинок транспорту, висаджувалися нові дерева, кущі, закладалися газони та квітники.

         «Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», - сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього нашого життя: зустрічають при народженні, втішають у старості, радують на весіллях, іменинах, святкуваннях… І так було завжди.

Квіти завжди хвилювали, зворушували, дивували людей. І люди, намагаючись оспівати красу квітів, складали міфи, легенди, перекази, поезії, а також влаштовували свята на честь квітів. Наші учні також люблять квіти, настільки, що готові присвятити їм увесь свій вільний час, свою увагу та турботу. В рамках місячника санітарного благоустрою та озеленення шкільної території в нашій школі була проведена трудова акція „ Парад квітів біля школи», під час якої учнями нашої школи було висаджено 26 кущів хризантем, таким чином були озеленені 4 клумби перед школою.

Також, в рамках цього місячника була проведена щорічна акція «За чисте довкілля» під час якої учні нашої школи, з метою дбайливого ставлення до навколишнього середовища, здійснили очищення території церкви села та кладовищ  від листя та сміття. Наші учні також, взяли участь у підготовці до здачі в експлуатацію нового моста над річкою Бородач, відремонтованого за ініціативи Волоківської ОТГ, вони покрасили цей міст фарбою.

Полюбивши світ природи, знайдете душевну рівновагу, відновите фізичні сили та здоров’я. Дружіть із природою, з чистим цілющим повітрям, джерельною водою і вам не треба буде звертатися до лікаря, бо саме в природі закладена основа нашої життєдіяльності. Приходьте до лісу, гір, поля, річки. Ставайте в їхнє нерозривне коло, підтримуйте його, і воно підтримає вас, як підтримує вірний друг у бурхливому ритмі сьогодення. Несіть добро у світ, і це добро вернеться вам та дітям у стократ.

 

Любіть природу, і вона, розкриваючи дивовижні таємниці, озветься у вашій душі радістю життя!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь