Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

«Запали свічку пам'яті»

Дата: 26.11.2018 13:41
Кількість переглядів: 295

Щорічно у четверту суботу листопада вшановується пам'ять жертв Голодомору – мільйонів загиблих в результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках. Це були страшні часи, які залишили глибокі, болючі рани у наших серцях, бо й сьогодні ми згадуємо про голодомор зі сльозами на очах, вшановуємо пам'ять наших предків, які загинули внаслідок страшного голодування.
«Запали свічку пам'яті» - під таким гаслом учнями Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. було вшановано пам'ять жертв Голодоморів 1932-33 роках в Україні. В школі був оформлений куточок пам'яті та запалені свічки на згадку про ті часи, коли люди помирали шукаючи кусочок хліба для себе та своїх дітей. Для учнів 4-х класів була проведена інформаційна хвилинка на тему: «Голодомор 32-33 рр як це було», під час якої вони дізналися багато нового, ознайомилися з фактами тих часів, про те як наш народ гинув внаслідок штучного голоду. З учнями старших класів був проведений перегляд відеофільму «Голодомор 32-33 рр на Україні».
«Ось, яка велика ціна крихти хліба» - промайнуло в думках наших учнів, і вкінці нам лише залишається додати:

...Ніде нехай такого більш не буде!
Хай день новий життя несе нове.
Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!
В достатку Україна хай живе!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь