Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Андріївські вечорниці у Валякузьминській ЗОШ І- ІІ ст.

Дата: 14.12.2018 11:28
Кількість переглядів: 250

12 грудня у Валякузьминській ЗОШ І- І І ступенів відбулися Андріївські вечорниці. Свято Андрія – одне з проявів української національності і самобутності. За народним звичаєм у цей день молодь гуляє й веселиться.

 Тож й учні 8 класу спільно зі своїм класним керівником Возняком Миколою Миколаєвичем, вчителями музики Смирновим Юрієм Миколаєвичем і Лілією Василівною та педагогом- організатором Загарюк- Дамян Крістіною Степанівною організували вечорниці. На святі звучали українські стародавні пісні та забави. Дівчата ворожили, співали пісні, жартували, демонстрували свої вишивки, які мали оцінити хлопці.
Цікавим, був показаний обряд із Калитою. Роль хлопця , який мав тримати Калиту припало найвищому хлопцю класу - Лодбі Івану, кожний із хлопців по черзі підстрибували, щоб вкусити шматок калити.
Завершилися вечорниці піснею «А ми бажаємо вам добра», далі усі куштували білобокі вареники та солодкі пампушки. В нашій школі пам’ятають й шанують свою історію, культуру і традиції, які не канули в забуття, а продовжують передаватися з покоління в покоління.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь