Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

Дата: 22.01.2019 12:37
Кількість переглядів: 263

Це свято встановлене на честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Фактично, саме цей день є першим Днем Незалежності України. Другу дату можна вважати днем Відновлення Незалежності після тривалої окупації. Ця подія мала вагоме значення, так як вперше за всю історію, об’єднались споконвічні українські землі, ті землі, де завжди проживали українці, створивши соборну українську державу.

Перше офіційне та масштабне святкування відбулось у 1939 році, в столиці Карпатської України, місті Хуст. На той час ці землі знаходились у складі Чехословаччини, а День Соборності став найбільш масовим заходом українців за 20 років. На демонстрацію вийшло понад 30 тисяч українців.

В сучасній Україні, на державному рівні, вперше відзначався цей день вже у 1999 році. Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг — історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили так символічно продемонструвати державну єдність. Він протягувався з Києва до Львову та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.

 

ЗІ СВЯТОМ УКРАЇНО! ЗІ СВЯТОМ УКРАЇНЦІ!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь