Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

"Крізь пекло афганської війни.." - виховний захід у Валякузьминській ЗОШ

Дата: 18.02.2019 09:15
Кількість переглядів: 376

«Крізь пекло афганської війни...» під такою назвою 15 лютого у Валякузьминській ЗОШ 
І- ІІ ступенів пройшов виховний захід для 8-9 класів під керівництвом педагога- організатора Загарюк- Дамян К. С. 30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.


Заплановані заходи були сповнені почуттям патріотизму та гордості за земляків – героїв. Учні мали змогу переглянути фрагменти Афганської війни , в якій полягли молоді хлопці та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.Прослухали пісні про роки афганської війни, а саме про « чорних тюльпанів», саме тому на заході 2 тюльпани були обмотані чорною стрічкою , що символізувало трагедію, печаль ... 
«Чорний тюльпан»— неофіційна назва військово-транспортного літака, що використовувався для перевезення тіл загиблих на війні солдат. Вперше назву з такою метою використано під час війни Радянського Союзу в Афганістані (1979–1989 роки) для літака Ан-12.
Бібліотекарем школи Котик Д.І. оформлено тематичні виставки художньої літератури, фотодокументів, періодичних видань «Вогненними дорогами чужих країн», «Цей далекий гірський край – Афганістан». 
На заході також була присутня Меус В. Г.- бібліотекар будинку культури, яка детальніше розповіла учням про наших місцевих воїнів- інтернаціоналістів , які приймали участь у цій страшній війні.Також учні взяли участь у пізнавально- практичних завданнях «Рятівник» , який проводився медсестрою школи Ончуленко К. І., де учні мали змогу побачити , як правильно надавати першу медичну допомогу, зав’язувати джгут, накладати шину.
Пам'ять про ці події завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь