Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Тиждень протидії булінгу у Грушівському НВК

Дата: 20.02.2019 09:37
Кількість переглядів: 284

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, яке  здійснюється самими дітьми одне до одного. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити було наголошено протягом Тижня протидії булінгу (з 11 по 25 лютого).

Тиждень був розпочатий з лінійки «Вся правда про булінг», на якій заступник директора з ВР ознайомила учнів з поняттям, формами та ознаками булінгу.

Учні 2-го класу – це маленька сім’я, яка живе за Золотим правилом доброти. Тому, 11 лютого, урок-тренінг організований класним керівником Попеску М.Г. пройшов в дусі дискусій та обговорень. За допомогою вправ «Все в твоїх руках» та «Скринька емоцій» вони дійшли спільної думки, що творити гарні справи, поважати інших, допомагати та підтримувати набагато цікавіше, ніж агресія.

У вівторок учні 8-9 класів взяли участь в анкетуванні «Насильство та його прояви в учнівському середовищі» та переглянули відеоролик «Насильство в школі: міф чи реальність». Організувала дані дійства психолог закладу Садовей М.І.

З учнями 4-го класу, у середу, було проведено класним керівником Беженар Р.І. годину спілкування «Вчимося жити добрими людьми».

У четвер класні керівники 7-8 класів Попович А.М. та Вільчак Д.Д. провели класні години: «Що таке булінг?» та «Що робити якщо ви стали жертвою булінгу?».

У п’ятницю, 15 лютого, заступник директора з ВР у 5-му класі провела інформаційну годину «Профілактика булінгу в учнівському середовищі», метою якого було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнала насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Наприкінці тижня, в навчальному закладі були  розповсюджені пам’ятки «Зупинимо булінг разом!» в яких розміщена інструкція, як реагувати в даній ситуації.

Отже, мету даного тижня було досягнуто. Учні навчились надавати і отримувати допомогу, захищати свої особисті кордони, ознайомилися із рекомендаціями і порадами боротьби з булінгом у школі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь