Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

"Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п'янить.."

Дата: 25.02.2019 14:29
Кількість переглядів: 908

Дійсно, без мови народ — ніщо. Тільки та людина, яка вчить, любить рідну мову, має право називатися Людиною, має право бути серед тих, кого любить, адже вони цінують свою мову і намагаються передати у спадок своїм нащадкам велику, непохитну любов до рідного слова.
Якщо ж забути про рідну мову, то ніхто не дізнається про історію її народу, бо тільки словами рідної мови можна передати те, що відбувалося багато століть тому. Рідна мова починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова-поради, з пісні, з жарту, з любові. Вона вміщує в собі весь світ, який сповнений дива, незвичайних почуттів та краси. До міжнародного дня рідної мови, у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд виховних заходів, таких різних та неповторних за своїм змістом.

Найцікавішим видався конкурс «Казкар» який пройшов у 3-х класах. Учні створювали казку під назвою: «Мова – країна див», стаючи таким чином, справжніми творцями слова. Вони створили власні образи лисички, зайчика, ведмедика та мишки, які дружно побували у чарівній країні – Мові, де навчилися багато гарних слів, таких, як : дякую, будь ласка, добрий день т.і. 
У 7-9-х класах був проведений такий цікавий конкурс, як «Грамотій», під час якого учні разом з вчителькою писали диктант на тему «Рідна мова». 
У 10-11-х класах учні провели конкурс «Слів у мові мільйон…». Тут вони мали обрати одне висловлювання і обґрунтувати його. Майже всі учні вибрали висловлювання : «Мова – це віконця, через які людина бачить світ».
Учні 5-го та 8-го класу придумали до свята рідної мови власний конкурс: вони мали знайти і написати афоризми про мову…. 
Варто зазначити, що до Дня рідної мови, також був написаний єдиний диктант на рідній мові (румунській) : «Avem o singura tara - Ucraina».
Цей день був дуже цікавим та різноманітним. Вкотре наші учні зрозуміли одну важливу річ: через мову кожна людина дотикається до безсмертя свого народу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь