Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

НЕДОБРОСОВІСНІ БІЗНЕСМЕНИ БУКОВИНИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ СПЛАТЯТЬ ПОНАД 619 ТИС. ГРН. ШТРАФНИХ САНКЦІЙ

Дата: 25.03.2019 12:47
Кількість переглядів: 233

Упродовж січня - лютого 2019 року суб’єкти господарювання нашого краю отримали 672 ліцензії, з них 384 - на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 288 - тютюнових виробів. За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 1,8 млн. грн. - повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Усього в області діє 4632 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами по 2154 суб’єктах господарської діяльності.

В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, у січні - лютому 2019 року проведено 41 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями на теренах нашого краю є роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін, без ліцензійна торгівля ними, зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку та порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

За результатами проведених перевірок застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму - 619,3 тис. гривень, з них фінансових санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» - 569,8 тис. грн.

Крім того, за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку було анульовано 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Книги обліку доходів фізособи-«єдинники» мають подавати для реєстрації до ДФС за

основним місцем обліку

У Головному управлнні ДФС у Чернівецькій області розповідають про те, що юридична особа чи фізична особа - підприємець може обрати спрощену систему оподаткування, ящцо така особа відповідає вимогам, встановленим гл. 1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.

Відтак, фізичні особи - платники єдиного податку ведуть облік доходів. Форма книги обліку доходів / книга обліку доходів і витрат, затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №579.

У фіскальному відомстві звертають увагу, Книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платники єдиного податку подають для реєстрації до контролюючого органу за основним місцем обліку. Така реєстрація здійснюється у центрі обслуговування платників, які діють при державних податкових інспекціях та їх відділеннях.           #

Інформаційна картка цієї адмінпослути, в якій наведена інформація про умови її отримання, вартість, строки надання послуги, перелік необхідних документів, форми заяв тощо, розміщена на офіційному порталі територіальних органів ДФС в Чернівецькій області у розділі «Адміністративні послуги»: http://cv.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadamiya-administrativnih-poslu/.

Зайшовши у розділ користувач сайту зможе завантажити інформаційні картки адмінпослуг та форми заяв для їх отримання. В адміністративній картці наведена детальна інформація про суб’єкта надання адміністративної послуги (місце надання, режим роботи), нормативно-правові акти, якими регламентується надання послуги, умови її отримання та інша довідкова інформація.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь