Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Сігналізаційне повідомлення

Дата: 05.06.2019 15:45
Кількість переглядів: 256

Сигналізаційне повідомлення № 7

Відділ прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує: на території Глибоцького району склалися сприятливі умови для масового розповсюдження метеликів Чортополохівки                        ( Vanessa cardui).

Метелики полюбляють живитися нектаром диких і культурних рослин добре мігрують — здатні пролітати за день до 5 км. Гусінь — дуже рухлива, агресивна та швидка, здатна мігрувати до найближчих полів сої та соняшнику. Знищивши бур'яни, гусінь здатна завдати відчутної шкоди рослинам сої, соняшнику, рицини, кукурудзи, овочевих і баштанних культур, іншим, передусім, засміченим посівам.

Зважаючи на те, що в поточному році тривалі дощові періоди не дали змогу в повному обсязі та в оптимальні строки провести заходи захисту посівів від бур'янів, а також враховуючи достатню кількість квітучої рослинності і масову появу метеликів, слід очікувати, як мінімум, осередкову шкідливість Чортополохівки. Щоб вчасно захистити рослини необхідно постійно проводити обстеження, а в разі виявлення загрозливої чисельності (1-2 гусениці на м2) на посівах сої доцільно застосувати інсектициди: Ампліго 150 ZC, ФК, 0,2-0,4 л/га, Белт 480 SC, 0,1-0,15 л/га або інші препарати з діючими речовинами імідаклоприд+лямбда-цигалотрин, хлорпірифос, відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися загальноприйнятих Державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої безпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь