Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ДФС інформує

Дата: 13.06.2019 12:15
Кількість переглядів: 241

На Буковині місцеві бюджети отримали 131,3 млн. грн. податку на землю

Начальник  фіскального відомства Буковини Віталій Шпак розповідає, протягом січня-травня 2019 року від власників землі та землекористувачів до місцевих бюджетів області надійшло понад 131,3 млн грн плати за землю. У порівнянні із аналогічним періодом минулого року  сума надходжень збільшилася на 20,1 млн грн.

Відтак, продовжує посадовець, вагому частку надходжень плати за землю сплатили власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі - юридичні особи. Від них до бюджету надійшло – 102,7 млн. грн. Водночас від фізичних осіб до місцевих бюджетів протягом п'яти місяців надійшло 28,6 млн грн.

Віталій Шпак підкреслює, плата за землю – обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Цей платіж у повному обсязі надходить до місцевого бюджету.

За його словами, найбільше земельного податку у місцеві скарбниці сплатили платники: м. Чернівці - 69,5 млн. грн., Сторожинецького району – 9,5  млн. грн. та Новоселицького району – 9,1 млн. грн.

Дещо менше спрямували до територіальних бюджетів землевласники та землекористувачі інших районів: Вижницький  – 5,8 млн. грн.,  Герцаївський – 1,3 млн. грн.;  Глибоцький  - 5,4 млн. грн.; Заставнівський – 5,2 млн. грн.; Кельменецький - 6,4 млн. грн.; Кіцманський – 6,2 млн. грн.; Путильський – 1,9 млн. грн.; Сокирянський – 3,9 млн. грн.; Хотинський – 4,3 млн. грн. та  м. Новодністровськ - 2,8 млн. грн.

Нагадаємо, що згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.287.5 ст.287 ПКУ).

 

Щиро дякуємо за співпрацю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь