Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Пенсійний фонд повідомляє

Дата: 13.06.2019 16:20
Кількість переглядів: 223

З 1 липня 2019 року очікується перерахунок пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму 

У зв’язку зі зростанням з 1 липня 2019 року прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1497 грн до 1564 грн, органами Пенсійного фонду провадитимуться перерахунки пенсій, в результаті яких зростуть мінімальні розміри пенсійного забезпечення для різних категорій громадян, надбавки, підвищення, інші доплати, залежні від цього показника.

Зокрема, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму збільшаться мінімальні та максимальні розміри пенсійних виплат; надбавки за понаднормовий стаж для непрацюючих пенсіонерів; встановлені до пенсії підвищення та доплати, передбачені законодавством, зокрема, для інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, членів загиблих військовослужбовців, жертв нацистських переслідувань, осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС та інших категорій громадян. Крім того, зростуть доплати шахтарям, пенсії за особливі заслуги перед Україною тощо. З урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, затвердженого на рівні 1936 грн, підвищиться розмір надбавки почесним донорам України, яка встановлюється в розмірі 10% цього мінімуму.

Водночас, для осіб, у складі пенсійної виплати яких відсутні складові, залежні від величини прожиткового мінімуму, або наявні тимчасово встановлені доплати, що перевищують суму підвищення пенсії внаслідок проведеного перерахунку, розмір пенсійного забезпечення залишиться без змін.

Перерахунки пенсій з 1 липня поточного року провадитимуться автоматизованим шляхом за матеріалами пенсійних справ, без подання пенсіонерами заяв та будь-яких інших додаткових документів. Виплата пенсій в перерахованих розмірах буде проведена в липні цього року.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь