Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Пенсійний фонд повідомляє

Дата: 18.06.2019 09:45
Кількість переглядів: 291

Завдяки скоординованим діям пенсійної служби з органами влади кількість застрахованих осіб в області зросла з початку року на 4,6 тисячі

Відсутність легально оформлених трудових відносин та мінімізація заробітної плати не тільки позбавляють працюючих громадян належного соціального захисту сьогодні й гідного пенсійного забезпечення в майбутньому, а й спричиняють недоотримання коштів бюджетом Пенсійного фонду України, створюючи ризик порушення стабільності виплати пенсій.

Захист прав застрахованих осіб на пенсійне забезпечення є пріоритетним напрямком діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області. Для подолання негативних соціально-економічних тенденцій в суспільстві  пенсійна служба тісно співпрацює з органами влади та контролюючими органами, чітко координуючи з ними свої дії у справі вирішення проблем тіньової зайнятості, зокрема, виявлення випадків використання несумлінними роботодавцями найманої праці без офіційного оформлення угод, мінімізації заробітної плати та соціальних внесків, подання недостовірних відомостей щодо норм робочого часу тощо.

За результатами щомісячного аналізу відомостей з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на предмет виявлення роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки недотримання соціальних гарантій, тінізації зайнятості, мінімізації зарплати і єдиного соціального внеску, з початку року органам влади та місцевого самоврядування надано інформацію щодо 1712 таких роботодавців, Управління Держпраці у Чернівецькій області поінформовано про 2336 суб’єктів діяльності, соціальних партнерів повідомлено про 1508 порушників, Головному управлінню Державної фіскальної служби у Чернівецькій області передано дані щодо 1687 несумлінних роботодавців.

Результатом співпраці з органами влади та контролюючими органами є зростання в області, порівняно з початком 2019 року, кількості застрахованих осіб на 4,6 тисячі осіб (3,2%), при цьому середньомісячна заробітна плата працюючих зросла порівняно з відповідним періодом 2018 року на 16,3%.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь