Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Пенсійний фонд повідомляє

Дата: 25.06.2019 17:10
Кількість переглядів: 211

До уваги фізичних осіб-підприємців! Відсутність діяльності не звільняє від сплати єдиного соціального внеску

 

Починаючи з січня 2017 року фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, котрі  провадять незалежну професійну діяльність і не отримували доходу або не здійснювали діяльності у звітному році чи окремому місяці, зобов’язані щомісяця сплачувати єдиний внесок за себе не менше мінімального страхового внеску, який з початку нинішнього року становить 918,06 грн.

Більшість боржників не провадять фінансово-господарської діяльності та хибно вважають, що не зобов’язані нараховувати й сплачувати єдиний соціальний внесок. Зауважуємо, що для звільнення від цього фінансового зобов’язання необхідно змінити свій статус, звернувшись до державного реєстратора, і заявити про припинення підприємницької діяльності, тобто знятися з обліку як фізична особа-підприємець. За умови нездійснення таких дій підприємець зобов’язаний сплачувати внесок кожного місяця. Варто зазначити, що нарахування внесків, сум недоїмки, пені та штрафів здійснюються постійно і з плином часу здатні тільки накопичуватися, отож питання слід вирішувати якомога швидше, щоб не погрузнути в борговій трясовині. Потрібно визначитись – зніматися з реєстрації як фізособа-підприємець для звільнення від сплати внесків, чи зберігати цей статус, але щомісяця виконувати встановлені законодавством фінансові зобов’язання.

Для уточнення суми здійснених нарахувань та порядку сплати  сум заборгованості з єдиного внеску потрібно звернутись до органу Державної фіскальної служби за місцем реєстрації.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь