Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У СЕЛІ ВАЛЯ КУЗЬМИНА УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ ДОБУДОВУ САДОЧКА.

Дата: 12.08.2019 08:47
Кількість переглядів: 251

8 серпня 2019 року, в селі Валя-Кузьмина справжнє свято – відкриття закладу дошкільної освіти,  добудови Валякузьминського ДНЗ новим двоповерховим корпусом.

Привітали малечу Голова Волоківської ОТГ Валентин Іванович Глопіна,в.о. голови обласної державної адміністрації Анжела Дякова, голова обласної ради Іван Мунтян та в.о. директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, Барарюк Василь Іванович - начальник відділу освіти Глибоцької РДА, Придій Георгій Васильович - Депутати Глибоцької Районної ради, Депутати місцевої ради – Волоківської ОТГ.

На території Волоківської громади проживає понад 6000 осіб, з них дітей дошкільного віку - 527 осіб. Так, в ОТГ функціонують 3 заклади дошкільної освіти у селах Волока, Валя Кузьмина та Грушівка, у яких у новому навчальному році будуть навчатись 145 дітей (Волока 2-групи 59 дітей, Валя Кузьмина – 2 групи 46 дітей та Грушівка 2 групи 40 дітей). Разом з тим, найбільша потреба у забезпеченні дошкільної освіти у Волоківській громаді була у с. Валя Кузьмина, в зв’язку з цим прийняли рішення про будівництво добудови Валякузьминського ДНЗ новим двоповерховим корпусом на 2 групи (50 місць). На будівництво добудови нового корпусу було використано коштів у розмірі 6 231 200 грн. з яких 5 162 700 грн. із субвенції на розвиток інфраструктури та 1 068 500 грн. з місцевого бюджету. Також задіяні кошти від меценатів в розмірі 30 тисяч грн. Добудова обладнана всім необхідним для функціонування, зокрема сучасними ігровими кімнатами, спортивною залою, сучасними вбиральнями, пральнею, підсобними приміщеннями, також обладнані метод кабінет та кабінет практичного психолога. Дошкільний заклад має екологічне спрямування. Виховуються та навчаються 46 дітей у двох різновікових групах. Працюють 14 осіб, з них 5 – педагогічні працівники.

Райдужний,веселий садочок який вже чекає з відкритими дверима,кольорові кульки,весела музика, схвильовані тати і мами, почесні гості і подарунки – все говорило про те, наскільки значимо відкриття дитячого садка для жителів села.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь