Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ДФС інформує

Дата: 27.08.2019 11:54
Кількість переглядів: 207

До уваги буковинців – власників нерухомості – 29 серпня останній день сплати податку!

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку, обчисленого згідно з підпунктом 266.7.1 статті 266 ПКУ та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Якщо з невідомих причин власники не отримали повідомлення -рішення про сплату податку на нерухомість чи дані вказані у ньому неточні то згідно з п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 ПКУ буковинці мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо: об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку. Адреси ЦОПів за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

У відомстві ще раз нагадують, відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні , в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Оподаткуванню підлягають квартири площею понад 60 м2 та будинки площею понад 120м2 , будинок плюс квартира понад 180 м2.нерухомість. У 2019 році податок на нерухомість нараховується  фізичним особам — власникам об'єктів нерухомості за звітний 2018 рік. Водночас, п.п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 ПКУ встановлено, що пільги з податку, передбачені підпунктами 266.4.1 та 266.4.2 п. 266.4 ст. 266 ПКУ, для фізичних осіб не застосовуються до об'єкта/об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Щодо порядку  обчислення податку на нерухомість, то підпунктом 266.5.1 ПКУ передбачено, що ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 м2 бази оподаткування.

Мінімальна заробітна плата на 01.01.2018 р. визначена у розмірі 3 723,00 грн. Отже, граничний розмір ставок, передбачений для розрахунку податку в 2019 р. за звітний 2018 р., не повинен перевищувати 1,5 %, або 55,85 грн. за 1 м2 бази оподаткування.

 

ДФС Буковини: фізичні особи зобов'язані сплатити земельний податок впродовж 60 днів

Наголошують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та нагадують, що нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення земельного податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Норми встановлені п. 286.5 ст. 286 ПКУ.

Земельний податок фізичні особи сплачують протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Це передбачено п. 287.5 ст. 287 ПКУ. 

У фіскальному відомстві Буковини акцентують, останній день сплати земельного податку фізичними особами – 29 серпня 2019 року.

 

Буковинські фіскали під час тренінгу вивчали «новації» СМКОРу

Днями фахівці територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій області зібралися на нараду - тренінг аби поповнити знання щодо змін у роботі системи моніторингу оцінки ризиків при реєстрації податкових накладних, які введені в дію 08.08.2019р.

«Новації» стосуються критеріїв ризиковості платників ПДВ податку, критеріїв ризиковості здійснення операцій та показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Модератором тренінгу була начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем Людмила Бурката. Щоб закріпити знання насамперед використовуючи інфографіку продемонструвала присутнім основні вимоги Постанови КМУ від 21.02.2018 № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», якою затверджено: Порядок зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; та Порядок роботи комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

Серед важливих питань, що підлягали розгляду - як зобов'язаний діяти платник податку на додану вартість, якщо реєстрація податкової накладної зупинена та етапи і терміни прийняття рішень фіскальною службою.

Також посадовець наголошувала учасникам навчання про необхідність інформування платників податку на додану вартість про те, що в Електронному кабінеті надано онлайн-доступ до інформації щодо відповідності платника критеріям ризиковості. Ця інформація, за її наявності, відображається в особистому кабінеті із зазначенням пункту таких критеріїв, а також дати внесення та виключення платника податку до/з переліку ризикових платників податків.

Особливу увагу виступаюча акцентувала на Переліку показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Детальніше за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/390091.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь