Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Свято Дари Осені

Дата: 23.09.2019 15:33
Кількість переглядів: 282

21 вересняФото без опису православні святкують Різдво Пресвятої Богородиці. Традиційно цей день зустрічають великою родиною за святковим столом. За народним звичаєм у цей день християни привітні та гостинні до незнайомців.

Вже п’ятий рік поспіль у цей святковий день у центрі села Волока, біля будинку культури, проводиться традиційне свято «Дари осені». Цьогоріч свято об’єднало за єдиним родинним столом мешканців Волоківської ОТГ для того, щоб подякувати Богу за врожайний та благословенний рік, щоб молитися за мирне небо над нашою державою. Учасниками довгоочікуваного свята «Дари осені» стали учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів, Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Грушівського НВК. Школярі заздалегідь готувались здивувати гостей та учасників свята, мешканців громади своїми неповторними та цікавими виступами.

Учні старших класів традиційно ярмаркували, пригощали гостей смачними домашніми стравами. Дуже смакували гостям голубці, мітітеї, шашлик, багатий асортимент солодощів, які готувалися з любов’ю за родинними рецептами. Ще однією ціллю ярмарку була благодійність.

Поважними гостями свята були: Генеральний Консул Румунії в Чернівцях Ірина-Лоредана Стенкулєску, та Консул Іонел-Костантін Мітя, Іван Іванович Петрусяк – завідувач кабінету удосконалення клубної діяльності та розвитку аматорського мистецтва, Роман Григорович Нагірний – директор РКБТД.

В дружній родинній атмосфері свята «Дари осені» відбувся звітний концерт Волоківського та Валякузьминського будинків культури, де були представлені найкращі доробки аматорів. Вперше на сцену вийшов новостворений дитячий колектив Валякузьминського будинку культури з неповторним танцем «Щасливе дитинство». Хедлайнерами концерту стали оркестри «Мерцішор» і «Трандафір», які вражали глядачів неповторними народними мелодіями. Запальними танцями тішили гостей свята учасники ансамблю «Мерцішор». Глядачі тепло зустрічали на сцені солістів - Іона Боднаря, Флоріну Божеску, Ніколая Мінтенко, вразили виступами музики- солісти Влад Боднар , Маріус Урсуляк. Впродовж всього концерту гостей розважав талановитий ведучий – Марін Мінтенко.

Волоківська ОТГ висловлює щиросердечну подяку всім учасникам, гостям та організаторам свята «Дари осені», які зробили його неповторним і таким, що залишиться в пам’яті надовго, а також сподівається на таку ж теплу зустріч наступної осені.

Дари Осені Відеоролик / Darurile toamnei Video clip


https://www.instagram.com/tv/B2w-XWFojQJ/?igshid=1f1273ax2uof2



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь