До уваги всім підприємцям які мають відношення до харчової сфери діяльності!
Вступ України до Світової організації торгівлі та інтеграції в ЄС вимагають підвищення якості, безпеки та конкурентоспроможності продовольчих товарів на внутрішньому та світових ринках. Від безпечності та якості продуктів харчування значною мірою залежить життя і здоров’я людей, а також продовольча безпека країни. Що таке нове харчове законодавство України? Що воно дає бізнесу та споживачам? Хто такі оператори ринку? Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими? Якщо вас цікавлять такі питання, то зараз Ви маєте можливість отримати відповіді на них.
Курс має на меті дати базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій слухачі матимуть змогу ознайомитись із перевагами та основними викликами, які є у харчовій сфері; зрозуміти, що являє собою НАССР та чому він є таким важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.
Цей курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Ви довідаєтесь про сучасне виробництво та обіг харчових продуктів за допомогою розгляду та аналізу кращих світових практик.
Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.
Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії. Ця система охоплює весь процес «від поля до столу», починаючи від вирощування, збору врожаю, закупівлі сировини і закінчуючи використанням кінцевим споживачем. Тож виробник не лише випробовує кінцевий продукт, а й застосовує запобіжні заходи для того, щоб він був гарантовано безпечним.
Більш детальну інформацію про вимоги НАССР можна отримати в Центрі економічного зростання Волоківської ОТГ, за адресою: с.Волока вул. В. Александрі, 80-В (у приміщені Будинку народної творчості і дозвілля).
Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання».