Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

До уваги всім підприємцям які мають відношення до харчової сфери діяльності!

Дата: 27.09.2019 14:31
Кількість переглядів: 248

Вступ України до Світової організації торгівлі та інтеграції в ЄС вимагають підвищення якості, безпеки та конкурентоспроможності продовольчих товарів на внутрішньому та світових ринках. Від безпечності та якості продуктів харчування значною мірою залежить життя і здоров’я людей, а також продовольча безпека країни. Що таке нове харчове законодавство України? Що воно дає бізнесу та споживачам? Хто такі оператори ринку? Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими? Якщо вас цікавлять такі питання, то зараз Ви маєте можливість отримати відповіді на них.

Курс має на меті дати базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій слухачі матимуть змогу ознайомитись із перевагами та основними викликами, які є у харчовій сфері; зрозуміти, що являє собою НАССР та чому він є таким важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.

Цей курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Ви довідаєтесь про сучасне виробництво та обіг харчових продуктів за допомогою розгляду та аналізу кращих світових практик.

Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії. Ця система охоплює весь процес «від поля до столу», починаючи від вирощування, збору врожаю, закупівлі сировини і закінчуючи використанням кінцевим споживачем. Тож виробник не лише випробовує кінцевий продукт, а й застосовує запобіжні заходи для того, щоб він був гарантовано безпечним.

Більш детальну інформацію про вимоги НАССР можна отримати в Центрі економічного зростання Волоківської ОТГ, за адресою: с.Волока вул. В. Александрі, 80-В (у приміщені Будинку народної творчості і дозвілля).

Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь