Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

Дата: 10.10.2019 10:50
Кількість переглядів: 219

Підприємців більше не будуть штрафувати за дрібні порушення трудового законодавства при першій перевірці, - про це розповів Голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега. Кількість підстав для накладення штрафу збільшилася. Такі нововведення містяться в постанові Кабміну №823 від 21 серпня 2019 року, яким регулюється процедура проведення інспекцій Держпраці. Документ опублікували і вже у вересні почалися перевірки.

Так, в попередній редакції для накладення штрафу було тільки 3 підстави:

- акт про невиконання умов припису;

- використання роботи неоформлених працівників;

- неможливість проведення інспекційного відвідування або невиїзної відвідування.

Тепер цей перелік розширений - новою підставою для накладення штрафу є акт перевірки (документальної, планової, позапланової або фактичної), складений за результатами контрольного заходу ДПС, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства про працю.

Проте, якщо порушення можна буде швидко усунути, то бізнес відбудеться лише приписом від інспектора з праці. Виняток становитимуть випадки, коли працівники не оформлені на підприємстві - в цьому випадку їх будуть відразу штрафувати.

Чи виписувати менше штрафних санкцій, коментує Роман Чернега:

«Наприклад, є перевірки по трудовим книжкам, які вже зараз Уряд планує перевести в електронний вигляд. Це ж стосується дрібних порушень з виплати заробітних плат, надання відпусток. Якщо протягом, наприклад, 10 днів роботодавець усуне таке дрібне порушення, то штрафу не буде. Раніше штрафували на кілька тисяч гривень. В першу чергу, такі послаблення спрямовані на те, щоб позбавити малий і середній бізнес від зайвих фінансових витрат», - каже Чернега.

Джерело за посиланням

Фото без опису

Інформація підготовлена в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG#Агенція_розвитку_громад_Буковини#Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь