Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Програми регіональної (обласної); державної підтримки населення, ОСББ, ЖБК та Фонду енергоефективності України для ОСББ до впровадження енергоефективних заходів

Дата: 26.12.2019 12:26
Кількість переглядів: 274

До уваги фізичних осіб, ОСББ, ЖБК

Програми регіональної (обласної); державної підтримки
населення,
ОСББ, ЖБК та Фонду енергоефективності України для
ОСББ до впровадження енергоефективних заходів

Рішенням XXXIV сесії Чернівецької обласної ради VII скликання від 07 листопада 2019 року №207-34/1 затверджено Регіональну програму часткового відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами, що надаються фізичним особам. об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам Чернівецької області, на заходи з підвищення енергоефективності на 2020 - 2022 роки».

Звертаємо увагу, що зазначена категорія може скористатися отриманням такого кредиту, звернувшись до Кредитно-фінансових установ (ЧФОУ «ЛТ Ощадбанк» та ПАТ АБ «Укргазбанк не можна оформити кредит. Розмір відшкодування відсотків за надані кредити становить 10% річних за кредитом на заходи з енергозбереження, що передбачені на виконання заходів Регіональної програми.

Крім того, для населення діє Державна програма «теплих кредитів», яка передбачає відшкодування для фізичних осіб 20% тіла кредиту на придбання твердопаливних котлів, а також відшкодування 30% fia придбання матеріалів для впровадження енергозберігаючих заходів та 40% для ОСІБ, ЖБК (житлово-будівельні кооперативи) для впровадження енергозберігаючих заходів у багатоквартирних будинках.

У 2019 році почав працювати Фонд енергоефективності України, який надає можливість ОСББ вигідно утеплити та модернізувати свої будинки. З вересня 2019 року затверджено програму «Енергодім» для ОСББ. Учасниками Програми (тобто бенефіціарами) можуть с тати інше об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Програма Фонду передбачає виплату гранту трьома траншами. Це означає, що ОСББ отримають компенсацію не лише на матеріали чи обладнання, а й отримають відшкодування на роботи, на послуги, що при реалізації утеплення будинків займає значну частину витрат.

Основні (умовні етапи) реалізації проекту такі:

ЕТАП і. Проведення енергоаудиту та отримання часткового відшкодування його вартості. Компенсація за проведений енергоаудит становить 70%.

ЕТАП 2. Розробка проектної документації, її експертиза та отримання часткового відшкодування їх вартості. Розмір відшкодування також становить 70%.

ЕТАП 3. Здійснення заходів з енергоефективності та отримання часткового відшкодування їх вартості.

Програма «Енергодім» —- це програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків. Програма передбачає фінансування у рамках двох сформованих пакетів. Розмір гранту становить 40% від вартості для пакета А - "легкий" та 50% для пакета Б - "комплексний".

Регіональний консультант програми підтримки Фонду енергоефективності в Чернівецькій області:                                                                                                      Леся Гребенюк,

конт. тел.0504485277.

Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь