Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Податкова служба

Дата: 02.10.2020 15:34
Кількість переглядів: 1272

На замітку платникам податків: інформаційні пам'ятки від податківців

Як зазначають у Головному управлінні ДПС Буковини, задля системного інформування платників податків стосовно новацій в законодавстві та нюансів адміністрування податків та зборів, фахівці відомства щомісяця розробляють роз'яснювальні брошури та інформаційні пам'ятки.

Відтак, у вересні 2020 року податківці підготували наступне:

«Оновлена інструкція про порядок нарахування і сплати ЄСВ допускає застосування ФОПами-роботодавцями ставки 8,41% для працюючих осіб з інвалідністю» https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433752.html;

«Сплата ЄСВ: з 1 вересня розмір мінімального страхового внеску з ЄСВ»

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433750.html;

«Податківці роз'яснюють: як отримати «електронний підпис» підприємцю» https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433753.html;

«Особливості застосування спрощеної системи оподаткування» (запитання – відповіді)»

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433754.html;

«Як позбутися «ризикового» статусу платника ПДВ – основні порушення платників Чернівецької області» https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433749.html;

«Подання форми № 20-ОПП про об'єкти оподаткування»

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/434778.html;

«Новації Закону№466: відповідальність за порушення ПДФО та військового збору»

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/434828.html;

«У яких випадках відбувається скасування реєстрації РРО»

 https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/435139.html;

«Роботодавцям Буковини:  приймаєте на роботу працівника – подайте повідомлення до податкової служби» https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/435682.html.

Електроні версії пам'яток та брошур розміщені на офіційному веб-порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» у рубриці «Брошури та листівки».

 

Новації Закону№466: у разі ліквідації підприємницької діяльності податкову декларацію слід подати протягом 20 календарних днів

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, Законом України від 16.01.2020 №466 – ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до п. 177.11 ст. 177 (діє з 23.05.2020 року), а саме:

Фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду.

Отже, подавати таку податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (було - протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності).

Нагадаємо, що у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

 

Роз'яснюють податківці Буковини: оновлено перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що наказом ДПС України від 08.09.2020 р. № 479 викладено у новій редакції Перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, які застосовуються для визначення відповідності податкових накладних / розрахунків коригування, які подано для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, критеріям ризиковості здійснення операції при здійсненні автоматизованого моніторингу.

Це зроблено з метою удосконалення автоматизованого моніторингу щодо перевірки відповідності операцій, відображених у податкових накладних / розрахунках коригування, поданих для реєстрації у ЄРПН, критеріям ризиковості здійснення операцій відповідно до вимог Порядку №1165.

Слід зазначити, що наказ №479 почав діяти з дати затвердження наказу, тобто з 8 вересня 2020р.  (Перелік кодів за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/435674.html).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь