Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Податкова служба

Дата: 05.01.2021 15:19
Кількість переглядів: 533

До уваги громадян та платників!

У Головному управлінні у Чернівецькій області звертають увагу. Графік роботи Центрів обслуговування платників у січні 2021 року у зв'язку з різдвяними святами:

7, 8, 9, 10 січня 2021 року – вихідні та святкові дні.

Робочий день з п'ятниці 8 січня 2021 року перенесено на суботу 16 січня 2021 року.

Комунікуємо з податківцями дистанційно – співпрацюємо ефективно. Підписуйтеся!!!

Державна податкова служба України: офіційний портал https://tax.gov.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ДПС у Чернівецькій області: офіційний портал: https://cv.tax.gov.ua/

Facebook:

https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/?notif_id=1608017674243346&notif_t=page_fan&ref=notif

«InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

 

ДПС Буковини: З 1 січня 2021 змінюється порядок ведення обліку доходів і витрат ФОП

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, що з 1 січня 2021 року для фізичних осіб - підприємців змінюється порядок ведення обліку доходів і витрат.

Зокрема, ФОП на загальній системі оподаткування та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність зобов'язані будуть вести облік доходів і витрат від такої діяльності за встановленою формою в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через Електронний кабінет. Типова форма такого обліку та порядок його ведення визначається Міністерством фінансів. На сьогодні і до моменту затвердження нової форми залишається чинною діюча Книга обліку доходів і витрат.

ФОП-єдинники I і II груп та III без ПДВ матимуть право вести облік у довільній формі як у паперовому так і в електронному вигляді шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

ФОП-єдинники III групи з ПДВ зможуть вести облік у довільній формі як у паперовому так і в електронному вигляді шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

Також з 1 січня 2021 року скасовано вимогу для платників єдиного податку щодо реєстрації Книги у податкових органах. Платникам не потрібно подавати будь-які заяви чи повідомлення до контролюючого органу щодо скасування реєстрації книг, які були зареєстровані у 2020 році.

Слід зазначити, що при веденні обліку у довільній формі платники єдиного податку вправі застосовувати будь-який спосіб обліку доходів: це можуть бути записи у будь-якому довільному реєстрі - паперовому зошиті, журналі, чи в електронній таблиці у файлі Excel.

Крім того, платники зможуть продовжувати вести Книгу обліку доходів (для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість) та Книгу обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість) за діючими на сьогодні формами.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Отримані податкові пільги необхідно відображати в деклараціях

29 грудня 2020 року Державною податковою службою України на офіційному вебпорталі опублікувала нові (станом на 01.01.2021 року):

Довідник податкових пільг №101/1, що є втратами доходів бюджету, Довідник інших податкових пільг №101/2.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.

Ознайомитись із довідниками можна на офіційному порталі Державної податкової служби Головна>ДОВІДНИКИ, РЕЄСТРИ, ПЕРЕЛІКИ >Довідники пільг

Нагадаємо, що востаннє Звіт про податкові пільги подавався за 2019 рік (до 10 лютого 2020 року). Тепер облік сум податкових пільг, отриманих суб'єктами господарювання, здійснюється контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих такими суб'єктами господарювання податкових деклараціях.

Зокрема, розрахунок сум ПДВ, не сплаченого суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, здійснюється у додатку 6 до декларації з ПДВ, який має назву "Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, та/або показників, відповідно до яких підприємства (організації) належать до підприємства (організації) осіб з інвалідністю".

 Так, у  додатку 6 є Таблиця 2, в якій зазначаються: найменування і код податкової пільги згідно з Довідником пільг; сума ПДВ, не сплачена до бюджету у зв'язку з отриманням податкової пільги; обсяг звільнених від оподаткування операцій з постачання товарів/послуг; обсяги операцій з придбання товарів/послуг (що використані у пільгових операціях) за ставками 20%, 7%, 0%/звільнені.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь