Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Муніципальна Декларація про дружбу Волока - Тіргауптен

Дата: 26.08.2022 14:45
Кількість переглядів: 1659

Муніципальна Декларація про дружбу Волока - Тіргауптен

У рамках партнерства Швабія – Буковина підписання муніципальної Декларації про дружбу 1 серпня 2022 року між Тіргауптен та громадою Волока дає важливий сигнал для зустрічей, співпраці та солідарності в європейському контексті.

Сидячи за столом, двоє мерів підписують перед собою документ.
Голови громад: Валентин Глопіна (ліворуч) і Тоні Бруггер підписують Декларацію. Фото: Думітіу Пентелейчук

Волока/Тіргауптен 16 серпня 2022 р. З 2017 року існують контакти між громадою Тіргауптен та українською громадою Волока в Чернівецькій області. Навесні 2019 року Валентин Глопіна вперше відвідав Тіргауптен. Будучи головою громади Волока, він разом із працівниками громади відвідав захід, організований Школою розвитку села та сільської місцевості (SDL), щоб отримати ідеї щодо того, як можна більш цілеспрямовано реалізувати структурні зміни в його громаді.

З тих пір багато було зроблено завдяки посередництву округу Швабії та його регіонального партнерства з історичним регіоном Буковина, який простягається через український регіон (область) Чернівці та румунський район Сучава, таким чином громади Волока та Тіргауптен ведуть жвавий обмін.

Голови та співробітники громади пройшли навчання завдяки пропозиціям SDL.  Муніципалітету-партнеру незабаром буде передана пожежна машина, яка вже не використовується в Тіргауптені. Актуальні заходи між громадами нещодавно було представлено на спеціальній виставці в музеї монастирських млинів у Тіргауптені під назвою «Буковина: люди, млини, монастирі Молдавії» — її можна відвідати до жовтня 2022 року.

Кульмінаційною подією стало підписання 1 серпня 2022 року муніципальної Декларації про дружбу між громадою Тіргауптен та муніципалітетом Волока. З цієї нагоди мер Тоні Бруггер відвідав Україну, щоб підписати Декларацію про дружбу зі своїм колегою Валентином Глопіною з метою сприяння та розширення муніципальних відносин.

Чернівецька область безпосередньо не постраждала від бойових дій, але й тут турбота про внутрішньо переміщених осіб та майже щоденні повітряні тривоги визначають будні людей. Тому підписання було сприйняте дуже позитивно, як сигнал для збереження контакту та реалізації подальших проектів між двома муніципалітетами.

Округ Швабія й надалі підтримуватиме цю діяльність у міру своїх можливостей та бере участь в обміні інформацією в мережі німецько-українського комунального партнерства, якою керує Сервісна служба «Міста в Єдиному світі» (SKEW) від імені Федеральне міністерство співробітництва і розвитку. У співпраці з округом Швабія SKEW організовує «П’яту німецько-українську конференцію муніципального партнерства» 12 та 13 жовтня 2022 року в м. Аугсбурзі.

https://skew.engagement-global.de/municipal-na-deklaracia-pro-druzbu-voloka-thierhaupten.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь