Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Електронні нотаріальні послуги в Дія: в Україні стартував революційний проєкт Нота

Дата: 04.11.2022 10:23
Кількість переглядів: 257

Стартувало впровадження електронного нотаріату в Україні – Нота. Перший етап проєкту – нотаріальні документи з QR-кодом, автентичність яких можна перевірити за допомогою QR-сканера у застосунку Дія. «QR-код – це додатковий надійний захист документа від підробок. За статистикою, найчастіше шахраї або підробляють окремі формулювання і дати у вже готовому документі, який видав нотаріус. Нотаріальні ж документи з QR-кодом повністю захищені. Адже, по-перше, електронні копії нотаріальних документів з QR-кодом зберігаються в системі е-нотаріату, і внести зміни в текст нотаріального документа після завантаження його в систему – неможливо. По-друге, формування документа з QR-кодом відбувається виключно за допомогою Єдиної державної системи е-нотаріату нотаріусами, що  здійснюють нотаріальну діяльність», – розповідає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов. Проєкт реалізовано Міністерством юстиції України спільно з Міністерство цифрової трансформації України за участю Нотаріальна палата України.

Наразі з QR-кодом нотаріуси можуть формувати такі документи, як:

  • довіреність;
  • договір оренди транспортних засобів;
  • заява, на якій засвідчується справжність підпису.

Формувати нотаріальні документи з QR-кодом поки що можуть лише нотаріуси міста Київ та при наявності такої технічної можливості в умовах воєнного стану. Згодом до системи долучаться нотаріуси з усієї України.

Раніше на перевірку документів потрібно було витратити близько 2 днів. Зараз — кілька хвилин

Деталі – на сайті: https://bit.ly/3h2fSmO

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь