Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПЕНСІЙНИХ ПИТАНЬ – ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Дата: 14.11.2022 14:19
Кількість переглядів: 287

Детальні роз'яснення законодавчих засад пенсійного забезпечення та індивідуальні консультації з пенсійних питань надав мешканцям Волоківської територіальної громади начальник відділу обслуговування громадян №4  Іван Крецу під час прийому громадян на віддаленому робочому місці. Представник Фонду поінформував про головні чинники, які справляють вплив на визначення розміру пенсійної виплати, ознайомив із нововведеннями щодо порядку виплати й призначення  субсидій і пільг на сплату житлово-комунальних послуг. Зазначив, що з 1 жовтня 2022 року Пенсійний фонд забезпечує фінансування, а з 1 грудня здійснюватиме й призначення цих видів державної допомоги.

Надав відповіді на запитання громадян щодо порядку призначення й перерахунків пенсій різних видів, майбутнім пенсіонерам наголосив на важливості легального працевлаштування для набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Зауважив на доцільності та зручності використання дистанційних способів вирішення пенсійних питань за допомогою електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України, телефонами гарячих ліній, через програму відеозв'язку Skypе,  популярний мобільний додаток Viber.

Під час зустрічі з колективом та головою сільської ради обговорив шляхи взаємодії в організації прийому громадян з питань призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь