A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Увага! Зростання тарифу на електроенергію

Дата: 31.05.2023 09:50
Кількість переглядів: 459

Кабінет міністрів на своєму засіданні підвищив  з 1 червня тариф на електричну енергію для населення майже вдвічі, до рівня 2,64 грн за кв-год.  Міненерго заявили, що це «питання виживання енергосистеми та підготовка до наступної зими».

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в етері телемарафону.

Він пояснив, що масштабна кампанія з ремонту та відновлення пошкоджених унаслідок російських обстрілів електромереж, яка ведеться в цей час, потребує фінансування.

«Ми також втратили великий обсяг генерувальних потужностей, за допомогою яких підтримували пільговий тариф ... Сьогодні ситуація справді критична. Ми шукали різні варіанти, щоб підготуватись до наступного опалювального сезону. Якщо ми зараз цього не зробимо, то наступної зими матимемо проблеми зі світлом, не зможемо підготуватися до неї», — наголосив Галущенко.

За його словами, Міненерго відпрацювало з регулятором різні розрахунки та знайшло «мінімально можливе підвищення, щоб підтримати енергосистему й підготуватися до наступної зими».

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), просила встановити тариф у 2,88 грн/кВт-год. А втім, уряд підвищив тариф на електроенергію для населення до 2,64 грн з 1 червня. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь