A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Як запобігти пожежам під час збору врожаю

Дата: 10.07.2023 14:32
Кількість переглядів: 416

Як запобігти пожежам під час збору врожаю

Пожежі в агропромисловому комплексі трапляються з різних причин: необережність під час куріння, необережне поводження з вогнем,  несправність сільськогосподарської техніки або відсутність на ній спеціального обладнання (іскрогасників на автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння, металевих ланцюгів на комбайнах як заземлювачів), випалювання стерні. Лихо може статися через недотримання елементарних правил пожежної безпеки. Саме тому, у цей важливий період зусилля аграріїв, рятувальників та  громадян повінні бути об’єднати, щоб не допустити вогонь на полях та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та до зернини зберегти вирощене.

Фото без описуШановні громадяни! Чернівецьке районне управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області наголошує, що у період жнив потрібно особливо пильно слідкувати за дотриманням усіх правил протипожежної безпеки:

  • землероби, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
  • хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів, і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 метра завширшки;
  • забороняється спалювання стерні та післяжнивних залишків;
  • техніка, задіяна під час збирання врожаю, має бути справною та укомплектованою сертифікованими вогнегасниками, заземлювальними металевими ланцюгами;
  • безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі тощо.

Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.

Керівникам агропідприємств необхідно вжити заходів щодо недопущення випалювання стерні та післяжнивних залишків, яке може призвести як до займання ще нескошених полів, так і розташованих поруч лісових масивів.

Дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.

У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до Служби порятунку «101». До приїзду пожежних-рятувальників необхідно гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння.

 

Чернівецьке районне управління ГУ ДСНС

України у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь