A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

25 липня 2023 року у ОЗО Волоківському ліцею відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Варварича Івана Миколайовича

Дата: 26.07.2023 09:46
Кількість переглядів: 298

Час, немов перевіряючи на міцність, піддає нас новим і новим випробуванням. Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває величного сенсу. На Сході України гримлять вибухи й свистять кулі. Страшна звістка стукає у двері, викликаючи розпач і невгамовний біль у душах рідних та близьких, серця справжніх героїв завмирають, завмирають, як сама Україна, яка занурилася в жалобі за своїх синів.

Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. Сьогодні у нашому ліцеї була відкрита і освячена пам’ятна дошка, пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про материнське та людське горе, про мужність і відвагу нашого героя, учня нашої школи Варварича Івана, який загинув на війні захищаючи територіальну цілісність і незалежність рідної землі. Україна завжди була в його серці. Його душа боліла за Україну, він віддав своє серце і душу захищаючи її. Схилімо голови низько перед пам’яттю і подвигом славного сина України, нашого земляка.

Ми не знаємо, скільки і що нас чекає попереду, які жахіття нам ще відкриються з кожним звільненим містом і селом. Але ми точно знаємо, що в день, коли наша Перемога таки прийде, ми всі будемо плакати і мовчати.

Мовчати і плакати…І дякувати тим, хто повернеться. І тим, хто навіки янгол.

Попереду важка зима. Але наша весна прийде. І вона буде синьо-жовта. Слава Україні!

25 липня 2023 року у ОЗО Волоківському ліцею відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Варварича Івана Миколайовича — випускника нашого ліцею, який загинув захищаючи територіальну цілісність України. Встановили її на фасаді Волоківського ліцею.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні мати, рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, жителі громади, представники Волоківської сільської ради, які висловили велику вдячність матері Варварича Івана за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя.

Настоятель храму провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Івана та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Світла пам’ять про нашого Героя назавжди залишиться у наших серцях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь