Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Посвята в старшокласники у Валякузьминський ЗОШ

Посвята в старшокласники у Валякузьминський ЗОШ

Традиційним  стало у Валякузьминський ЗОШ проведення посвяти в старшокласники. Це дає можливість дітям проявити свою творчість, свій талант, довести, що вони заслуговують звання „Старшокласник”.

11:00 20.11.2018

Обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле"

Обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле"

16 листопада 2018 року Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді було проведено обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле". Його мета - активізація екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем. Учасниками Конгресу стали учні закладів загальної середньої освіти, члени шкільних лісництв, гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань закладів позашкільної освіти районних відділів освіти Буковини та об’єднаних територіальних громад, які займаються питаннями вивчення стану навколишнього природного середовища та пошуками шляхів його поліпшення. Цього року у роботі конгресу, який відбувся на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Ю.Федьковича, взяла участь учениця 9 класу Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ана-Крістіна Поклітар яка зайняла призове місце у секції «Охорона рослинного світу».

13:35 17.11.2018

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМЦІВ, ЯКІ ТОРГУЮТЬ СКЛАДНОЮ ПОБУТОВОЮ ТЕХНІКОЮ

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМЦІВ, ЯКІ ТОРГУЮТЬ СКЛАДНОЮ ПОБУТОВОЮ ТЕХНІКОЮ

ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що  ще з 8 травня 2017 року всі продавці технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані застосовувати РРО при продажу. При цьому не має  значення ні обрана система оподаткування, ні обсяг доходу за календарний рік.

14:18 16.11.2018

Тиждень української мови та писемності у Грушівському НВК

Тиждень української мови та писемності у Грушівському НВК

 «У мові – чари барвінкові, аж сяють барви веселкові», саме під таким девізом був проведений у Грушівському НВК тиждень української мови та писемності. Предметний тиждень уже традиційно приурочений Дню української писемності та мови – святу, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

09:16 16.11.2018

Всесвітній день вторинної переробки

Всесвітній день вторинної переробки

15 листопада відзначається Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета свята — привернути увагу влади, громадськості та промислових структур до цієї теми.

17:29 15.11.2018

«Культура у житті мого села»

«Культура у житті мого села»

14 листопада відбувся творчий звіт працівників культури с. Валя Кузьмина на тему «Культура у житті мого села». На заході були присутні голова Волоківської ОТГ Валентин Глопіна, заступник голови ОТГ Сергій Тодосан, начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна, методист Глибоцького РКБТД Юлія Джугалик, зав. методично-бібліографічним відділом ЦРБ Наталя Федорчук та громада села. Тематичною частиною творчий звіт розпочала завідуюча бібліотекою-філією Віра Георгіївна Меус.

17:17 15.11.2018

ЯКИМИ МАЮТЬ БУТИ РЕГІОНАЛЬНІ СТРАТЕГІЇ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ?

ЯКИМИ МАЮТЬ БУТИ РЕГІОНАЛЬНІ СТРАТЕГІЇ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ?

Це питання обговорювали під час круглого столу на тему: «Сфера управління побутовими відходами – європейський шлях розвитку», що організували Мінрегіон та DESPRO. Ми традиційно не звертаємо увагу, куди дівається сміття. Вантажівка з помаранчевим кузовом вивозить його у далеке кудись – і все. Ми зрідка помічаємо короткі новини про проблеми переповнених сміттєзвалищ, але ці новини нас анітрохи не зворушують. «Сміттєва прірва» видається такою ж далекою, як пластикова пляма розміром з Австралію посеред Тихого океану. Між тим, кожен українець щорічно генерує понад 300 кг різноманітного сміття, а вся країна – понад 11 млн тонн. При цьому в Україні діє тільки один сміттєспалювальний завод, потужностей якого недостатньо навіть для обслуговування столиці, у якій він знаходиться. Таким чином, наша держава поволі рухається до сміттєвого колапсу...

20:13 14.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь