Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Тиждень громадського здоров’я у Грушівському НВК

Тиждень громадського здоров’я у Грушівському НВК

З метою виховання в учнів здорового способу життя, розуміння його цінності й унікальності з 8-12 квітня 2019 року в Грушівському НВК проходив «Тиждень громадського здоров’я», що відбувся на виконання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України. Головна мета проведення Тижня громадського здоров’я – підвищити цінність здоров'я молодого покоління і залучити учнів до обговорення проблем здоров'я юнаків і дівчат, для формування у молоді навичок здорового способу життя. 

18:47 12.04.2019

Твоє здоров’я у твоїх руках…

Твоє здоров’я у твоїх руках…

“Твоє здоров’я у твоїх руках, тож бережи його щоднини” – саме під таким девізом у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений Міжнародний тиждень громадського здоров’я. Всі заходи проведені в рамках цього тижня виявилися дуже цікавими та змістовними. Медична сестра Олер К.М. провела з учнями 5-го класу Всеукраїнський урок «Громадське здоров’я» під час якого були висвітлені питання громадського здоров`я, формування здорових навичок та відповідального відношення до власного здоров’я. Урок був проведений у ІІ етапи: перший включав у себе теоретичну частину, яку висвітлила медична сестра, і ІІ етап – практичний під час якого через інтерактивні методи учні були розділені на 2 групи, вони отримали завдання розробити плакати, на яких потрібно було висловити особисті враження від уроку та відобразити з чим у них асоціюється поняття «здоров’я».

16:59 11.04.2019

Щоб повірити у добро, треба почати чинити його. (Л.Толстой)

Щоб повірити у добро, треба почати чинити його. (Л.Толстой)

У Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів проходив Місячник добрих справ. Метою Місячника було прищепити любов дітей, дорослих до бажання зробити для когось щось добре, приємне, корисне. Адже є багато людей, які б хотіли комусь допомогти, але не знають кому та чим. Наші вихованці разом із батьками та педагогами завжди стараються приймають участь у різноманітних акціях милосердя, не залишаються байдужими до чужої біди. Та мабуть ,сам Господь направив нас туди ,кому ця маленька наша допомога потрібна була. В школу звернувся соціальний працівник Павлович Т. С., яка запропонувала відвідати чоловічий пансіонат Кіцманського району с. Нижні Синівці.  Метою акцій було: зібрати речі для чоловіків, продукти харчування , засоби гігієни.

09:07 11.04.2019

Посадіть дерево!

Посадіть дерево!

Споконвіку берізки вшановували давні слов'яни, вважаючи їх священним деревом. Продовжуючи давні традиції, випускники 9 класу Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів посадили на згадку про себе на території школи білокорі красуні. Місце для висадки виділила дирекція ЗЗСО. Саджанці дерев закуплені й доставлені в школу працівниками Волоківської сільської ради за ініціативи Глопіни Валентина Івановича, голови ОТГ. Учні, під керівництвом Світлани Дмитрівни, директора ЗЗСО,  посадили 20 берізок.

12:28 10.04.2019

У Чернівцях відбудеться «Ярмарок вакансій та кар’єри»

У Чернівцях відбудеться «Ярмарок вакансій та кар’єри»

11 квітня у Чернівцях відбудеться «Ярмарок вакансій та кар’єри». Більше 40 роботодавців міста презентуватимуть вільні робочі місця, а професійно-технічні навчальні заклади проведуть майстер-класи. Захід триватиме 11 квітня 2019 року з 11.00 до 15.00 години  у фізкультурно-оздоровчому комплексі «Олімпія» за адресою м.Чернівці, вул.Воробкевича 6. Чернівецький ОЦЗ запрошує шукачів роботи.

09:06 09.04.2019

Цікаві весняні канікули учнів Грушівського НВК

Цікаві весняні канікули учнів Грушівського НВК

Музей – це місце, де зустрічаються сьогодення й минуле. Коли проходиш по його залах, то почуваєш, як дух минулих часів наповнює тебе. Під час відвідування музеїв  є можливість ознайомлення учнів з історичними пам’ятками рідного краю, залучення школярів до культурної спадщини загальнолюдського й національного значення. 4 квітня, учні 7-9 класів Грушівського НВК спільно з вчителем історії, керівником гуртка «Юні туристи» Глибоцького ЦТКСЕУМО Вільчаком Д.Д., вчителем української мови та літератури Оленюком В.О. та вчителем англійської мови Садовей М.І., завітали до Опришенського музею археології та етнографії імені Максиміліана Гакмана. Екскурсію провів завідував музею, директор Опришенської ЗОШ Боднарюк М.І., який розповів учням про експозицію музею, яка складається з унікальних предметів, знайдених завдяки проведенню археологічних розкопок на території села.

08:59 09.04.2019

Увага! На сайті Держгеокадастру доступна нова онлайн-послуга

Увага! На сайті Держгеокадастру доступна нова онлайн-послуга

Відтепер для сертифікованих інженерів-землевпорядників на веб-сервісі e.land.gov.ua доступна послуга з оформлення довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями. Послуга доступна лише для сертифікованих інженерів-землевпорядників за умови ідентифікації через кваліфікований електронний підпис (КЕП) або електронний цифровий підпис (ЕЦП).

18:18 08.04.2019

Що змінилося у земельному законодавстві: 8 головних нововведень

Що змінилося у земельному законодавстві: 8 головних нововведень

З початку року земля перейшла у власність територіальних громад. Ключові зміни, які дозволять громадам ефективніше використовувати земельні ресурси, внесено в Земельний кодекс, в Закони України «Про землеустрій», «Про оцінку землі», «Про Державний земельний кадастр». Огляд змін до Закону № 2498-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розв’язання питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» підготував Олександр Гнітецький, радник з просторового планування та управління ресурсами Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

15:24 08.04.2019

Чернівецька митниця ДФС: з 24 травня до власників транспортних засобів з єврономерами будуть застосовуватися санкції

Чернівецька митниця ДФС: з 24 травня до власників транспортних засобів з єврономерами будуть застосовуватися санкції

З 24 травня 2019 року вступають у дію нові санкції щодо відповідальності за порушення строків та вимог митних режимів. Зокрема, при перевищенні строків перебування транспортних засобів особистого користування у митному режимі транзиту або тимчасового ввезення більше ніж на 30 діб власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду. Наразі це передбачено чинним законодавством. У власників автомобілів на іноземній реєстрації є можливість при оформленні транспортних засобів скористатися умовами перехідного періоду, встановленого Законом України №2612-VIII.

15:24 05.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь