Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

Підприємців більше не будуть штрафувати за дрібні порушення трудового законодавства при першій перевірці, - про це розповів Голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега. Кількість підстав для накладення штрафу збільшилася. Такі нововведення містяться в постанові Кабміну №823 від 21 серпня 2019 року, яким регулюється процедура проведення інспекцій Держпраці. Документ опублікували і вже у вересні почалися перевірки.

10:50 10.10.2019

До уваги власників автомобілів з іноземною реєстрацією

До уваги власників автомобілів з іноземною реєстрацією

Чернівецька митниця ДФС повідомляє, що 22.09.2019 набрав чинності Закон України від 12.09.2019 № 73-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо відтермінування застосування окремих штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (далі – Закон №73-IX). Так, тимчасово, до 31 грудня 2019 року включно, Законом №73-IX встановлено звільнення від адміністративної відповідальності, передбаченої частиною четвертою статті 469 Митного кодексу України (передача транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту (далі - ТЗ), у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб).

10:23 10.10.2019

Рада ухвалила закон, який дозволить бізнесу проходити митницю за спрощеною процедурою

Рада ухвалила закон, який дозволить бізнесу проходити митницю за спрощеною процедурою

Рада прийняла Закон про внесення змін до Митного кодексу (проект №1048). Законом запроваджується інститут авторизованих економічних операторів - підприємств, яким органами доходів і зборів надано авторизацію та відповідні преференції для спрощення проходження митниці. Аналогічний інститут функціонує в ЄС. Так, Державна митна служба буде надавати спеціальним суб'єктам господарювання особливий статус - авторизованого економічного оператора або АЕО. Як отримати цей статус та які в нього переваги читайте далі.

10:30 09.10.2019

Український студент готує до запуску першу в світі лінію з переробки опалого листя на папір

Український студент готує до запуску першу в світі лінію з переробки опалого листя на папір

Уже скоро в Україні може розпочатися виробництво eco-friendly паперу з опалого листя. Цю технологію запропонував український школяр, а нині студент КНУ ім. Т. Шевченка Валентин Фречка. Він повідомив, що днями технологія виготовлення паперу з опалого листя RE-leaf успішно пройшла випробовування на спеціалізованому обладнанні і готова до роботи в «масштабних умовах». «Ми підтвердили ефективність використання листя як замінника деревини. Ми виготовили папір на спеціалізованому обладнанні, яке показало, що папір і справді якісний», – написав дослідник. За його словами, зараз необхідно удосконалити певні деталі, але загалом вже скоро можна буде говорити про першу в світі лінію переробки опалого листя на паперову продукцію. Нагадуємо, що раніше Валентин Фречка завдяки своєму проєкту здобув «золото» на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії, Олімпіаді геніїв у США, а також став фіналістом фестивалю інновацій МОН.

09:19 09.10.2019

ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ ОНЛАЙН: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ ОНЛАЙН: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ

Міністерство соціальної політики розповідає, що з наближенням опалювального сезону вони отримують все більше запитань від громадськості щодо теми субсидій на житлово-комунальні послуги. «У проекті бюджету на 2020 рік закладено 47 628,6 млн грн на виплату пільг та субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг», – підкреслює міністр соціальної політики України Юлія Соколовська. Більше того, сьогодні оформити субсидію можна навіть через мережу Інтернет. Читайте далі покрокову інструкцію.

09:06 09.10.2019

Як отримати фінансування для стартапу від ЄС?

Як отримати фінансування для стартапу від ЄС?

Гранти, фінансування та пільгові кредити для стартапів і вчених щорічно виділяються різними програмами ЄС. Одна з наймасштабніших – "Горизонт 2020" (Horizon2020). Де шукати інформацію про доступне фінансування від "Горизонт 2020" та як подати грантову заявку читайте далі.

16:44 08.10.2019

Гарний приклад як має працювати бібліотека у школі

Гарний приклад як має працювати бібліотека у школі

Минулого тижня в шкільній бібліотеці Валякузьминської ЗОШ була проведена зустріч з учнями першого класу. Відтепер вони теж стануть частими гостями у бібліотеці, як і решта учнів, які з нетерпінням біжать до заповітної кімнати за новою книжкою з новою історією!

15:43 08.10.2019

Cвято «День Вчителя» у Грушівському НВК

Cвято «День Вчителя» у Грушівському НВК

З самого ранку, 4 жовтня, учні 8-9 класів, підготовлені заздалегідь, провели перші два уроки замість своїх вчителів. У подарунок всім педагогам закладу, учні 1-9 класів разом із класними керівниками, вчителем музичного мистецтва Садовеєм Г.М. та педагогом-організатором Мудрак М.Г. підготували виховний захід «Вітаєм вас, учителі!». З уст школярів прозвучали цікаві привітання, вірші, пісні, анекдоти та загадки про тяжку професію Вчителя. Наприкінці свята ансамбль "Busuioc" (учні 2-5 класів) подарували присутнім народний румунський танець, а учениця 5-го класу Патрісія Іванець виконала мелодію на панфлейті "Dorinta mea".

11:52 08.10.2019

Вітання всім медичним працівникам у нашій громаді

Вітання всім медичним працівникам у нашій громаді

З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря. Це день солідарності та активних дій лікарів усього світу. Вважається, що лікар одна з найдавніших професій. Спочатку фахівців охорони здоров'я називали цілителями. День медичного працівника - це одне із найважливіших та необхідних свят. Тому, саме сьогодні ми вітаємо найцінніших людей, яким довіряємо своє здоров'я. Нехай ніколи Вас не торкнутися біди і печалі, а тільки успіх і радість Вас супроводжує. Бажаємо не тільки дбати про здоров’я оточуючих, а й берегти своє. Нехай довге життя обдарує Вас щасливими моментами і приємними спогадами, розумінням і вдячністю людей. Успіхів у Вашій справі і гарного настрою. Зі святом!

14:02 07.10.2019

Нацбанк подовжив перехідний період у впровадженні IBAN

Нацбанк подовжив перехідний період у впровадженні IBAN

До 12 січня 2020 року банки будуть приймати до виконання документи на переказ коштів, у яких заповнені або пара реквізитів «Код банку» і «Рахунок», або рахунок за стандартом IBAN, а з 13 січня 2020 року — тільки рахунок за стандартом IBAN. Наголошується, що таке рішення Нацбанк прийняв на прохання Державної казначейської служби.

12:26 07.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь